Начало arrow Дейности arrow Национални кампании arrow Национална библиотечна седмица 2013
Национална библиотечна седмица 2013 Печат
Организирана от ББИА
 
С подкрепата на
Фондация "Америка за България"
 


 Кампания 2013

За осма поредна година Българската библиотечно-информационна асоциация организира Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 13 до 17 май 2013 г. и ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната. Официален гост на Националната библиотечна седмица ще бъде г-жа Синика Сипила – Президент на Международната федерация на библиотечните асоциации (ИФЛА) за периода 2013 – 2015. В рамките на НБС се поставя началото на национално движение "Посланици на библиотеките".

Основните цели на кампанията са да привлече вниманието на властите и обществеността към библиотеките и техните възможности да играят ключова роля в развитието на информационното общество, в т.ч. за подобряване на информационната грамотност на гражданите, в изграждането на съвременни икономически модели, основани на знанието и ученето през целия живот, в опазването и достъпа до културното наследство, в реализацията на услугите на електронното правителство и др.; да представят облика на съвременната библиотека и приноса ѝ към решаването на проблемите на обществото; да разчупят остарелите схващания за библиотеката като архив на книги и да изградят съвременно разбиране за библиотеката като динамичен център за информация, образование и култура, който предоставя широк диапазон от услуги за гражданите.

 ----------------------------------------------------------------------

 
 Лого във формат .pdf  и в .cdr  
 
Насоки за подготовка на Националната библиотечна седмица 2013 (.pdf)
 
 Плакат във формат .jpg      

 Брошура във формат .zip  
 
 Обръщение във формат .pdf    
 
   
 Откриване на НБС 2013      
 
 Годишни награди на ББИА за 2012      
 
 
Фотогалерия
от откриване на НБС 2013  
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.