Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Стая за ранно детско развитие в Столична библиотека
Стая за ранно детско развитие в Столична библиотека Печат
Столична библиотека
На 24 септември 2013 г. в Детско-юношеския отдел на Столична библиотека отвори врати Стая за ранно детско развитие, предназначена за деца от 0 до 5 години. Ремонтът и обзавеждането са осъществявени с финансовата подкрепа на ИКЕА.
Г-жа Спаска Тарандова сподели, че проектът е реализация на една идея, родена през 2012 г. след представяне в Гьоте институт – България на програмата „Три крайъгълни камъка на четенето”. Тя подчерта, че културата на четенето изисква лоби и ангажираност на известни личности и различни обществени и бизнес организации.
Г-н Теодорос Муратидис от ИКЕА подчерта, че за тях тази подкрепа е важна, защото децата са във фокуса на внимание на Фондация на ИКЕА, която има за цел да подобрява възможностите за деца и младежи в четири основни области на живота на детето: място, наречено дом; здравословен старт в живота; качествено образование; устойчив семеен доход. 
Целта на проекта е младите семейства да бъдат привлечени да прекарват част от свободното си време в библиотеката, да бъдат запознати със съвременните тенденции за ранно личностно развитие и изключителната роля на четенето в него. 
Гости на откриването бяха Бианка Рекенбайл – ръководител на отдел „Информация и библиотека” на Гьоте Институт – България, Елица Баракова – изпълнителен директор на Фондация „Помощ за благотворителността в България”, Пенка Иванова – директор Дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” МОН, Валентина Стоева – главен редактор на сайта Детски книги, Надежда Михайлова – ръководител на Център за научни изследвания „Ханк Кристиян Андерсен” , Жюстин Томс и др.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.