Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Инициативата „Посланици на библиотеките“
Инициативата „Посланици на библиотеките“ Печат
ББИА

Уважаеми колеги,

През тазгодишната Национална библиотечна седмица заедно с вас дадохме силен старт на инициативата на ББИА „Посланици на библиотеките“. Нашите усилия се насочиха към изграждането на положителна нагласа на обществото и на подкрепяща библиотеките среда в България. Предвиждаме развитие и устойчивост на този проект за постигане на модерни библиотеки и съвременно библиотечно обслужване в нашата страна с участието на цялото общество. Безспорно това е трудна и мащабна задача, но същевременно възможна и достойна цел за професионалната общност и всеки, който осъзнава мястото на информацията и знанието в днешните реалности.

Вашите библиотеки вече имат избрани, поканени и отличени „ПОСЛАНИЦИ НА БИБЛИОТЕКИТЕ“. За цялата страна техният брой надхвърля цифрата 460. Но това не са величини, които подлежат на количествено измерване, а много по-важно и значимо явление! Това са хората, на които вие най-много разчитате; тези, които са и ще бъдат най-близките ви помощници в отстояването на нуждата от развитие на библиотеките във вашата общност и в решаването на библиотечните проблеми. Надяваме се, че вие сте в постоянен контакт с тях.

Моля, напишете ни за вашата добра практика и проявите на тази инициатива през изтичащата година. Изпратете ни списъци с имената и длъжностите, а най-вече с делата на посланиците на вашите библиотеки.

Насърчаваме ви в края на годината да поканите посланиците на вашата или вашите библиотеки (на общинско или регионално равнище – решението е ваше) на обща среща под знака на Коледния дух на добротата, на светлите чудеса и на благодарност към тези, които подпомагат тяхното сбъдване. На Коледното тържество (среща, коктейл или каквото вие творчески прецените) посланиците ще се запознаят, ще споделят направеното дотук и заедно ще можете да очертаете перспективите на вашите общи усилия през следващата година. На срещата бихте могли да представите приоритетите на библиотеката, да ги обсъдите и всеки от посланиците да заяви своите възможности да участва в тяхното осъществяване.

Няма невъзможни неща за хората, които имат мисия и желаят да бъдат полезни със своя ум и труд! Пишете ни за проведените срещи и за поетите на тях ангажименти от посланиците на вашите библиотеки.

Пишете ни на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.

ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.