Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2013 arrow Съвременен учебник за професионалната общност
Съвременен учебник за професионалната общност Печат
Библиотечно, справочно-библиографско и информационно обслужване

На 17 декември 2013 г. в офиса на ББИА беше представен пред колеги от цялата страна учебникът „Библиотечно, справочно-библиографско и информационно обслужване“ с автори Елена Янакиева, Красимира Игнатова, Красимира Папазова и Цветанка Панчева. Книгата е издадена с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
Обстойната рецензия за книгата, предоставена от Живка Радева, прочете Снежана Янева – председател на ББИА. Своите впечатления за трудностите при подготовката и написването на материалите споделиха трима от авторите – Цветанка Панчева, Елена Янакиева и Красимира Папазова. Редакторите Ваня Грашкина и Надя Груева разказаха за предизвикателството да обединят текстовете на четирима автори в един цялостен учебник.

Настоящият учебник е първият по рода си и има за цел да подпомогне професионалното образование по специалните учебни дисциплини, част от задължителната професионална подготовка по професията „Библиотекар” III степен. Разработен е на базата на нормативните изисквания и натрупания опит от проведените обучения в периода 2010 – 2013 г. Обхванати са темите: Библиотечно обслужване, включително библиотечно обслужване на хора със специални нужди; Читатели и четене; Справочно-библиографска и информационна дейност в библиотеката; Краеведска справочно-библиографска дейност.
Книгата ще бъде ценно и съвременно ръководство в помощ на библиотечните специалисти, работещи в сферата на библиотечното, справочно-библиографското и информационно обслужване и краеведската справочно-библиографска и информационна дейност.

dsc05790_w.jpg   dsc05788_w.jpg

 

 

 

 

 

 

 


Заявки за покупка могат да се правят на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Книгите се закупуват в офиса на ББИА или се изпращат по пощата/с куриер за сметка на получателя, след превод на съответната стойност на закупените бройки по банковата сметка на ББИА:
УниКредит Булбанк
IBAN BG13UNCR70001520064429
BIC: UNCRBGSF

                                                         Ценоразпис:

ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ББИА:

ЗА НЕЧЛЕНОВЕ НА ББИА:

за индивидуални членове (1 бр.) – 12 лв.       
за колективни членове:
• до 2 бр. – 12 лв.
• от 3 до 19 бр. – 15 лв.
• над 20 бр. – 12 лв.
 

• до 19 бр. – 15 лв.
• над 20 бр. – 12 лв.

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.