Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                           
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Насърчаване на четенето: читателски и медиен метър
Насърчаване на четенето: читателски и медиен метър Печат
logo_geothe_institut
Скъпи колеги,
Гьоте-институт и Българската библиотечно-информационна асоциация работят заедно в рамките на иницативата "Четене… от самото начало", която цели да засили дейността по насърчаване на четенето в ранна детска възраст в България и да бъдат създадени нови практически модели, като се организират различни мероприятия в тази посока и предоставят материали за безплатно ползване.
На 7 март 2014 г. (петък) в Гьоте-институт София, ул. Будапеща 1, ще се проведе лекция и уъркшоп (симултанен превод немски-български). Уте Хахман, ръководителка на Градска библиотека в Брилон, ще представи различни лесно осъществими модели за насърчаване на четенето. Акцентът ще се постави върху читателския и медиен метър и върху възможностите за тяхното използване с цел насърчаване на уменията за четене и за боравене с медии. 
Ние ще се радваме, ако създадете възможност за участие в него на сътрудник от Вашата библиотека, активен в областта на насърчаване на четенето. Моля, имайте предвид, че броят на участниците за лекцията и уъркшопа е ограничен. 
Заявки за участие можете да изпратите до 10 февруари 2014 г. (понеделник) на  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Разходите за командировъчни са за сметка на участниците. 
За съдействие относно резервация на нощувки моля да се обърнете към Михаела Борисова от ББИА: тел. 02 4219886, имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. .

Бианка Рекенбайл – ръководител на отдел "Информация и библиотека", Гьоте-институт София
Снежана Янева – председател на УС на ББИА 
 
< Предишен
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.