Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow Нов учебник по библиотечни фондове и каталози
Нов учебник по библиотечни фондове и каталози Печат
Библиотечни фондове и каталози

Настоящото издание попълва осезаемия недостиг от съвременни учебници в областта на библиотечно-информационните науки. Учебният материал е разработен на основата на натрупан дългогодишен практически и преподавателски опит, съобразен е с действащите нормативни документи и изисквания, както и със спецификата и традициите на нашите библиотеки. 

Учебникът се състои от две основни части: Библиотечни фондове. Комплектуване, организация и опазване и Библиотечни каталози. Стандарти за библиографско описание. Първата част разглежда теоретичните изисквания към организацията и управлението на библиотечния фонд, както и практическите дейности, свързани с библиотечната обработка и опазването на библиотечните колекции. Втората част е посветена на стандартите за библиографско описание на документите и изграждането на традиционни и електронни библиотечни каталози. В изложението е дадено предпочитание на националните стандарти и нормативни документи.

Авторът на учебника гл. ас. д-р Милена Миланова (Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Катедра Библиотекознание, научна информация и културна политика) е специалист с разнообразен практически и преподавателски опит, член е на Секцията по каталогизация към ИФЛА.
Учебникът може да се полза широко и като ръководство в помощ на библиотечните специалисти, работещи в областта на комплектуването, каталогизацията, организацията и опазването на библиотечните фондове. 
Заявки за покупка могат да се правят на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Книгите се закупуват в офиса на ББИА или се изпращат по пощата/с куриер за сметка на получателя, след превод на съответната стойност на закупените бройки по банковата сметка на ББИА:

УниКредит Булбанк
IBAN BG13UNCR70001520064429
BIC: UNCRBGSF

Ценоразпис:
ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ББИА:   ЗА НЕЧЛЕНОВЕ НА ББИА:

за индивидуални членове (1 бр.) – 12 лв.
за колективни членове:
• до 2 бр. – 12 лв.
• от 3 до 19 бр. – 15 лв.
• над 20 бр. – 12 лв.

 • до 19 бр. – 15 лв.
• над 20 бр. – 12 лв.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.