Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow Заседание на новия Национален съвет по читалищно дело
Заседание на новия Национален съвет по читалищно дело Печат
ББИА
На 13 март 2014 г. се проведе първото заседание на Националния съвет по читалищно дело при министъра на културата. Д-р Петър Стоянович – министър на културата, откри заседанието и сподели своето виждане за духа и стила на предстоящата работа. Обновеният състав на Съвета, избран за срок от две години, включва 21 души – представители на читалищната общност; на изпълнителната власт; на граждански, професионални и творчески организации, свързани със сферата на културата. На първото заседание бяха обсъдени поправки в Правилника за устройството и дейността на Съвета. Участниците набелязаха част от най-важните проблеми, които следва да влязат във фокуса на вниманието на експертно-консултативния орган. В Националния съвет по читалищно дело библиотечната общност е представена от проф. Боряна Христова, Директор на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" и Ели Попова, Директор на ИБ на ББИА. 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.