Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Вдъхновяващ семинар за детското четене
Вдъхновяващ семинар за детското четене Печат
ББИА
На 7 март 2014 г. в Гьоте Институт се проведе лекция и семинар на тема  „Четене … от самото начало: идеи за насърчаване на четенето“, организиран от домакините със съдействието на ББИА. 
Имахме честта да участваме в изключително интерактивно, забавно и приятно обучение, поднесено от г-жа Уте Хахман, ръководителка на Градската библиотека на гр. Брилон, Германия. Тя е от колегите с вроден талант да работят с най-малките читатели, да генерират неспирно идеи за неусетно увличане на децата в света на книгите. 
С огромния си и опит тя завладя аудиторията и създаде целодневен празник на творчество и радост от взаимно споделеното между нея и българските колеги.
Участваха специалисти, работещи с деца от регионални, градски и читалищни библиотеки, университетски преподаватели и докторанти, учители от детски градини, от частно училище „Забавната къща“, както и създателите на сайта „Детски книги“. 
Прочетете интервюто с Уте Хахман, проведено от Вал Стоева, главен редактор на „Детски книги“ тук:
Лесни и приложими техники за работа с деца, препоръчани от Уте Хахман, можете да намерите на сайта на нашите партньори от „Детски книги“ .
Част 1 
Част 2
   
Уте Хахман, ръководителка на Градската библиотека на гр. Брилон, ГерманияСеминар за детското четене
 
 
Уте Хахман, ръководителка на Градската библиотека на гр. Брилон, Германия
  
Семинар за детското четене
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.