Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow Маратон на четенето 2 – 23 април 2014
Маратон на четенето 2 – 23 април 2014 Печат
ББИА
Уважаеми колеги, 
За девети път ББИА Ви кани да се включите в традиционната инициатива Маратон на четенето. Периодът, през който вие можете да организирате събития, посветени на книгата и четенето, се откроява с две важни дати: Международният ден на детската книга – 2 април и Международният ден на книгата и авторското право – 23 април.

 

Поход на книгата 2014
Библиотеките имат важна и значима мисия: да насърчават, подпомагат и утвърждават любовта на хората към знанието и книгите, да пазят и предават през поколенията изконните духовни ценности и постигнатата от човечеството мъдрост през вековете чрез КНИГИТЕ И БИБЛИОТЕКИТЕ.  
Нека да върнем активното общуване на читателите от всички възрасти с книгите! 
Нека създадем заедно с нашите читатели отново един достоен празник с поредния априлски маратон – празник на хубавите книги и на съвременните четящи хора!
Да отдадем своята почит и преклонение на вълшебния свят на приказките на Ханс Кристиан Андерсен (роден на 2 април) и на всички повече или по-малко известни творци на словото, сладкодумни разказвачи на истории, мъдри духовни водачи и наши спътници в динамичното ежедневие на дигиталната ера.
Нека заедно с известни, познати и обичани от хората личности да преминем през всички любими теми, времена и герои, оставили трайни следи в духовната ни култура. 
За поредна година, в рамките на почти месец, вие можете да поканите писатели и поети, общественици и политици, известни и уважавани в общността ви и в страната хора, които да четат във вашите библиотеки. 
По традиция инициативата на ББИА е в партньорство с Асоциация „Българска книга“.
 
Молим колегите, които ще организират събития и инициативи, свързани с четенето в своите библиотеки, да подадат информация за това (текст на кирилица) най-късно до 31 март 2014 г. на e-mail:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , за да изготвим Програма на библиотечните инициативи за Маратона на четенето, която да предоставим на медийниите ни партньори и на вниманието на обществеността. 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.