Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните и информационните работници
Поздравителен адрес по случай професионалния празник на библиотечните и информационните работници Печат

Честит празник!Скъпи колеги,

Живеем във време, което поставя много предизвикателства, но предлага и много възможности, както пред библиотеката като институция, така и пред всички колеги.
 
За съжаление онези, които обществото е натоварило с отговорността за развитието на библиотеките и тяхното финансиране, често се отнасят с неразбиране към мястото на библиотеките в обществото и задават въпроси за стойността на онова, което вършим, и за нашия принос към развитието на общностите. 

За наша радост хората, които се нуждаят от библиотеките и използват нашите услуги знаят от собствен опит колко сме необходими за всеки един от тях и за нацията като цяло.
 
Библиотеките имат потенциала да променят живота на отделните личности и чрез тях – на обществото. Тази промяна често започва с една книга, с една протегната ръка, с промяна в живота на един човек, за да достигне до новите хоризонти, които библиотеките разкриват пред всички хора. Но както всяка промяна, тя не би могла да бъде осъществена без всеотдайността на хората, които работят в библиотеките.

Скъпи колеги,

Нека любовта към професията продължава да ви вдъхновява във вашите трудни и отговорни делници. Пожелавам на вас и вашите семейства здраве, творчески устрем и професионални успехи.

Честит празник!

Снежана Янева 
Председател на ББИА

 

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.