Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                        
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Споделено за НБС 2014
Споделено за НБС 2014 Печат
ББИА
Уважаеми колеги,

Отмина поредната Национална библиотечна седмица. Библиотечните специалисти в цялата страна дадоха богата предварителна програма за срещи с местните власти, за дискусии върху приоритети, проблеми и предстоящи стъпки в развитието на библиотеките с посланиците на библиотеките. 
Застъпническата кампания фокусира вниманието на обществеността и на властите към хоризонтите, които библиотеките разкриват за хората – за всеки отделен човек и за обществото като цяло. 
Но в разпространените материали бяха очертани и необходимите действия от страна на държавата и гражданите за разкриване на хоризонти и бъдеще за самите библиотеки.  

Време е за равносметка. 

В разпространената от ББИА дипляна беше предвидено място, където читателите могат да напишат своите предложения за развитие и модернизиране на библиотеката, която ползват. Всяка библиотека трябва да обобщи направените от нейните ползватели предложения, да ги систематизира и до края на м. май да ги представи пред местните власти или управляващите органи, от които зависи изпълнението на волята на ползвателите. 
Разкажете колко дипляни успяхте да раздадете? Колко отрязъци за предложения попълниха вашите читатели? От какви възрастови групи проявиха най-голяма активност? Изпратете ни най-интерсените, според вас, мнения.

Изготвените обобщения също ви молим да изпратите и в офиса на ББИА, за да бъде изготвен заключителен документ за резултатите от НБС 2014, който ще публикуваме в списанието на асоциацията „ББИА онлайн“ и на сайта на ББИА.
Предложенията на вашите ползватели ще използваме в бъдещи застъпнически действия и кампании.

Молим да изпратите информация, съобщения, снимки от проведените събития по време на Националната библиотечна седмица: срещи с местните власти, с посланиците, с представители на местните общности. Разкажете какво се случи във вашите библиотеки през времето на застъпническата кампания. С какво предизвикахте вниманието на вашите реални и потенциални читатели? Какво беше участието на хората от общността в събитията? Получихте ли отново обещания? Срещнахте ли разбиране и подкрепа от хората?

Колеги, очакваме вашите материали за НБС 2014 на познатия имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.