Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Поздравително писмо до министъра на културата
Поздравително писмо до министъра на културата Печат
ББИА
 
 
Снежана Янева, председател на УС на ББИА, изпрати поздравително писмо до министъра на културата доц. Мартин Иванов по повод встъпването му в длъжност.

  
 
ДО
ДОЦ. МАРТИН ИВАНОВ 
МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА

УВАЖЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР,

От името на Българската библиотечно-информационна асоциация, а в нейно лице и от името на цялата библиотечна общност, Ви поздравявам с назначението и изразявам своята благодарност за куража да застанете начело на Министерство на културата във време на политическо противопоставяне и икономически трудности. Оглавяваното от Вас министерство, макар и да разполага с един от най-ограничените бюджети, има изключителната отговорност да поддържа и развива културата в България.

Нека си пожелаем по време на Вашия мандат Министерство на културата да се ръководи от принципа, че библиотеките са разумът и душата на обществото. В тях работят колеги, които тихо и отговорно осигуряват информация и знание за всеки, подкрепят творческия потенциал на отделната личност да създава и потребява културни продукти, да допринася за личния си и обществен просперитет.

Изразявам готовността на Българската библиотечно-информационна асоциация да работи с Министерство на културата за опазване и развитие на писменото културно наследство, за насърчаване на четенето и преодоляване на неграмотността в различните й проявления. Нека заедно утвърдим българските библиотеки като притегателно място за местните общности, които подпомагат информационните, образователните, социалните и културни потребности на българските граждани.

С уважение, 
Снежана Янева 
Председател на УС на ББИА

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.