Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2014 arrow Какво е справочна работа за общността?
Какво е справочна работа за общността? Печат
ББИА
На 17 – 18 септември 2014 г. ББИА проведе уъркшоп "Елвис напусна сградата: Библиотекарите сред общността“ с участието на Джеймс ЛаРу, библиотечен експерт, писател и консултант от САЩ. 
В обучението участваха 30 представители на обществените библиотеки в България. Какво е справочна работа за общността? Библиотекарите излизат навън, за да интервюират лидери на местната общност, да създават и поддържат връзки с тях, проучват от каква информация имат нужда и кои са важните за разрешаване проблеми, след което подбират и подкрепят проекти, които донасят най-големи ползи за обществото - това е жизнено нова насока на библиотечната дейност. Тя е практична и издига авторитета на библиотеката. 

Повече информация за темата и за протичането на уъркшопа ще предоставим в следващия брой на списание "ББИА онлайн". Вижте презентацията ТУК. Повече снимки от събитието ще намерите в профила на ББИА във Фейсбук.
 
almost_all_participants2.jpg
discussions2.jpg jamie2.jpg
working_group2.jpg Sofia_Peicheva2.jpg
managing_the_interview2.jpg
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.