Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow Евродепутатът Светослав Малинов в РБ „Пейо К. Яворов“ – Бургас
Евродепутатът Светослав Малинов в РБ „Пейо К. Яворов“ – Бургас Печат
logo   

На 20 март 2015 г. евродепутатът Светослав Малинов посети Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ – Бургас. Визитата му бе в рамките на Програма „Обществени библиотеки 2020“, която се осъществява от Фондация „Четмо и писмо“ на Н.K.В. принцесата на Нидерландия Лаурентин „Member of European Parlament Library Champions“. Бургаският евродепутат се срещна с колектива на библиотеката. Целта му бе да изслуша проблемите на колегията и да събере конкретни предложения, които да представи при изготвянето на общия законопроект за развитие на библиотеките в Европа.

Предложено бе да се изработи различен стандарт за регионалните и читалищните библиотека, с оглед на различните дейности, които изпълняват. Бе подчертано мизерното заплащане на труда в бранша. Мария Бенчева, която е временно изпълняващ длъжността директор, предложи библиотеките да бъдат избрани за място за електронно управление, нещо което у нас все още се бави като процес.

Евродепутатът Малинов, който е завършил средното си образование в Бургас, сподели, че библиотеката е мястото, където е прекарал част от младостта си и е наясно с дългогодишните проблеми, породени от липсата на единна сграда. Преди да си тръгне той получи почетна читателска карта.

burgas.jpgburgas_1.jpg

 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.