Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2015 arrow ББИА с награда на Министерство на културата
ББИА с награда на Министерство на културата Печат
Грамота от МК
Днес, 21 май 2015 г., на официална церемония министър Вежди Рашидов връчи годишните награди на Министерство на културата по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Престижни отличия за техния принос в развитието на българската култура и духовност получиха дейци от различни области.
Българската библиотечно-информационна асоциация бе отличена с Почетен знак „Златен век” – Печат на Симеон Велики и грамота за нейния принос в развитието на библиотечното дело и във връзка с 25 години от учредяването й.
Снежана Янева, Председател на ББИА, благодари на министър Рашидов за отличието и изрази признателност към всички колеги, които отговорно и всеотдайно работят в полза на гражданите. Тя изрази готовността на ББИА да работи с Министерство на културата за опазване и развитие на писменото културно наследство, за насърчаване на четенето и преодоляване на неграмотността в различните й проявления.
Награди получиха колегите Иван Александров, Директор на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” – Велико Търново; Теодора Евтимова, Директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе и Спаска Тарандова, експерт във Фондация „Глобални библиотеки – България”.
 
Повече информация за престижните годишни отличия по случай 24 май можете да намерите на сайта на Министерството на културата.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.