Фондация Америка за България

Електронен бюлетинАктуален брой                                                                     
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Среща с председателя на Комисията по образование и наука
Среща с председателя на Комисията по образование и наука Печат
ББИА
На 28 май 2015 г. Председателят на Комисията по образование и наука – г-жа Милена Дамянова прие представители на Българската библиотечно-информационна асоциация – Елица Лозанова, Спаска Тарандова – членове на УС на ББИА и Ели Попова – директор на ИБ на ББИА. Срещата беше посветена на бъдещия Закон за предучилищно и училищно образование, държавните образователни стандарти към него и мястото на училищните библиотеки в съвременната нормативна база на средното образование. Следвайки философията на Закона, законодателите предвиждат текстове за училищните библиотеки да намерят място в съответните стандарти, които регламентират отделни компоненти на училищната среда.
Разговорът премина в изключително добронамерена атмосфера на единомислие и проявено желание за сътрудничество в името на ефективни училищни библиотеки. В хода на разговора бяха засегнати въпроси за нуждата от ресурсно, финансово и кадрово осигуряване на библиотечно-информационното обслужване на децата и учениците в помощ на качественото образование.
Милена Дамянова беше отличена със значка „Посланик на библиотеките“ за реален принос във въвеждането на училищните библиотеки в нормативната база на училищното образование. 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2022 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311854; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.