Начало arrow Бързи връзки
Open Access
Връзки към сайтове
  Връзки към сайтове Видян
  Link   DLIST - Digital Library for Information Science and Technology
1067
  Link   DMOZ Open Directory Project
16687
  Link   DOAJ - Directory of Open Access Journals
652
  Link   E-LIS - E-prints in Library and Information Science
E-LIS е създаден през 2003 г. като домейн за депозиране на документи по библиотечни и информационни науки и е първият международен е-сървър в тази научна област. E-LIS разчита на доброволния труд на хора с различна квалификация и умения и е некомерсиален. E-LIS има за цел да подкрепя Open Access философията като прави достъпни документи по библиотечни и информационни науки и свързани с тях области. Достъпът до документите в архива се извършва по два начина: - чрез прелистване (Browse) по: име на автора/редактора, заглавие на книгата/списанието, ключова дума, държава или година; - чрез търсене: опростено търсене (Simple search) и комбинирано търсене с допълнителни критерии (Advanced search). Документите, които са депозирани през последната седмица могат да се видят в раздела “Най-нови публикации” (Latest Additions). За всички документи има подробна информация и могат да се свалят пълнотекстово, освен тези, за които е предвиден ограничен достъп.
860
  Link   OA Librarian
817
  Link   OpCit - The Open Citation Project
945
  Link   OPEN Archives Initiative
2337
  Link   PKP - Public Knowledge Project Open Archives Harvester
1034
 
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.