Регионална библиотека "П. К. Яворов" - Бургас

Национална библиотечна седмица

11 май 2006 г. – ХХІХ Ден на библиотечните дейци в Бургаска област с участието на библиотекарите от Регионална библиотека “Г. С. Раковски” – гр. Ямбол. Гостува зам.- министърът на културата Надежда Захариева.

Обявяване на резултатите от конкурса за есе на тема “Природата се побеждава само когато й се подчиняваме”, организиран от Регионалната библиотека. Освен наградите на отличените есета, на 70 деца – участници в конкурса, е присъдена като награда безплатна читателска карта.

12 май 2006 г.- Регионална библиотека “П. К. Яворов” връчва своя награда на Националния литературен конкурс “Петя Дубарова” (една от специалните награди).

 

15 май 2006 г. – Среща на Ребека Милър – оценител на проекта ABLE и докторант от Emporia State University, САЩ с директора на библиотеката и завеждащите на отделите. Интервюта с директора и участника в проекта.

16 май 2006 г. – Фотографска изложба “Прелюдии” с творби на Мирослава Коларова и Таня Колева - в изложбената зала на Регионална библиотека “П. К. Яворов”.

 

Регионалната библиотека – приемна на бургаския депутат Маруся Любчева.

19 май 2006 г. – Представяне на новия уебпортал на библиотеката (пред местните медии, библиотечните работници от Бургас).

22 май 2006 г. - Регионалната библиотека – приемна на бургаския депутат Светослав Малинов.