МЕЖДУНАРОДЕН КОЛЕЖ – АЛБЕНА ГР. ДОБРИЧ

НАЦИОНАЛНА БИБЛИОТЕЧНА СЕДМИЦА

Афишите на Националната библиотечна седмица бяха поставени на различни места в Международен колеж - Албена. Елена Юрченко представи пред екипа идеите и целите на седмицата.

На 15 май 2006 г. във фоайето на Международен колеж-Албена бе открита изложба “Преоткрийте България@вашата библиотека”. В нея са представени 10 тематично подредени пана с над 300 пощенски картички с различни забележителности на България – “Добрич през втората половина на 20 век”, “Нощна София” , “Варна”, “Черноморие”, “Каварна”, “Историческо наследство”, “Планини и езера”, “Възрожденска архитектура”, “Пловдив”, “Църкви и манастири”. Така се постави началото на поредица от изложби, представящи природните и културните богатства на България. Предвижда се в тях да бъдат показани над 3000 пощенски картички.

На 15 май 2006 г. Радио “Добруджа” излъчи интервю с Елена Юрченко по повод откриването и целите на Националната библиотечна седмица.

На 19 май 2006 г. при връчването на дипломите на абсолвентите на Колежа бе връчена и Грамота “Най-добър читател на Библиотачно-информационния комплекс”, която получи Румяна Христова от специалност “Маркетинг и мениджмънт”.

На 19 май 2006 г. Библиотечно-информационният комплекс получи нова техника – комбинирана машина Bizhub – копир, скенер и принтер.

 

На 20 май 2006 г. Телевизия “Добруджа” излъчи интервю с Елена Юрченко за професионалния й път, за перспективите пред професията на библиотечно-информационния специалист, за дейността на СБИР и сдружение “Американски опит за библиотеките” и за дейността на Библиотечно-информационния комплекс на Международен колеж-Албена.

От 15 до 21 май 2006 г. в Библиотечно-информационния комплекс работи доброволец – г-жа Павлина Георгиева, която подготви сбирки от пощенски картички от различни области. Картичките бяха изпратени на директорите на регионалните библиотеки за секторите “Краезнание”.

Елена Коева-Юрченко
Директор на Библиотечно-информационен комплекс
Международен колеж-Албена гр. Добрич