120 деца посетиха Панаира на книгата

От 14 до 18 декември в зала 3 на НДК се проведе ХХV Международен панаир на книгата. По време на панаира бе организирано посещението на 100 ученици от Монтана и Стара Загора – активни читатели на библиотеките, както и на 20 деца от Дома за деца, лишени от родителски грижи в гр. Трън. Съорганизатор бе СБИР. Всички деца получиха ваучери на стойност 25 лева от Националния център за книгата към Министерство на културата, с които си купиха книги по свой избор. След посещението на панаира децата имаха възможност да посетят спектакъла “Ние врабчетата” на Столичния куклен театър и изложбата “Хари Потър” в Народната библиотека.

Благодарим на колегите от Библиотека “Гео Милев”, Библиотека “Родина” и Народната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий” за положените усилия в организирането на тази инициатива!

Асоциация “Българска книга” обяви своето дарение от 5000 т. съвременни български издания на стойност 28 000 лв. за читалищни и училищни библиотеки, пострадали от наводненията в Смолянска община. Даренията са събрани доброволно от 24 издателства.

Благодарим на АБК за жеста към българските библиотеки!