ПОРТАЛ ЗА ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ НА ПРОЕКТА ABLE

Една от дейностите на проекта ABLE е да създаде и поддържа указател от Интернет ресурси в областта на обществената информация.
Той е част от сайта на проекта и може да се ползва на следния адрес:
http://www.ableportal.bg/portal/

 


Целта е:

Порталът е предназначен за всички обществени библиотеки в България.
Надеждата на създателите е, че той изключително ще подпомага малките библиотеки, които нямат възможност да поддържат собствена Интернет страница.

Порталът осигурява:

Подбраните сайтове са групирани в 18 теми (Държавна и местна власт, Евроинтеграция, Медии, Социални дейности, Образование и обучение, Здравеопазване, Работа и продължаващо обучение, Бизнес и финанси, Право, Общество, Библиотеки, Как да търсим в Интернет, Култура и изкуство, Бързи справки, В помощ на учениците, Всичко за САЩ, Туризъм, Развлечения, хоби, спорт). Колекцията препоръчва около 700 сайта по темите, които вълнуват обществото всеки ден. Тя е продукт на колективните усилия на библиотеките участници в проекта ABLE.

За непрекъснатото обогатяване на портала като необходим и ценен инструмент за справки във всяка библиотека, приканваме всички обществени библиотеки да участват с продложения и препоръки.
Моля, изпращайте мнения на Анна Попова, Координатор на съдържанието, на електронен адрес apopova22@yahoo.com или попълвайте формата

,


предоставена на началната страница на портала.

Анна Попова