Издателска дейност

Е-бюлетин - май 2010 ПДФ Печат


май 2010

БЪЛГАРСКА БИБЛИОТЕЧНО-ИНФОРМАЦИОННА АСОЦИАЦИЯ (ББИА)
1000 София, пл. “Славейков” 4, ст. 609, тел./факс (02) 987 0734, e-mail:
Имейл адресът e защитен от спам ботове.

Уважаеми колеги,

Товае пети брой за 2010 г. на електронния бюлетин на ББИА. Бюлетинът съдържа информацияза актуални новини, предстоящи прояви и съобщения из живота на библиотеките исдружението.
Е-бюлетинът се изпраща по e-mail на колективните членове на ББИА, а на индивидуалните членове - при поискване от тяхна страна и предоставяне на e-mail за връзка.
Ако желаете да промените електронния адрес, на който да го получавате, или пък желаете да прекратите получаването на бюлетина, моля
пишетена e-mail:  Имейл адресът e защитен от спам ботове. .


 

 
Уважаеми колеги, 
 
Поздравяваме Ви по случай нашия професионален празник - 11 май! 
 
Пожелаваме Ви много здраве, радост, 
успехи във всяко начинание и повече поводи за усмивки!
 
Управителен съвет на ББИАББИА

  • През тази година 74 библиотеки от 37 града и 20 села се включиха в Националния маратон на четенето. / Повече
  • Програмата на инициативите по градове на Националната библиотечна седмица 2010 можете да намерите на сайта на асоциацията тук.
  • Напомняме, че в стремежа си да обогати дискусиите и информацията, която ще получат участниците в ХХ юбилейна годишна научна конференция, Българската библиотечно-информационна асоциация организира, по предложение на Thomson Reuters, семинар за представяне на нови продукти и обучение на ISI Web of Knowledge. Молим желаещите да заявят писмено участието си до 17 май 2010 г. на имейл Имейл адресът e защитен от спам ботове. / Повече

 

ПУБЛИКАЦИИ


Пълните текстове на следните документи можете да намерите на сайта на ББИА:

  • Изключенията и ограниченията на авторското право в библиотеките и архивите
    Изложение на принципите върху изключенията и ограниченията  на авторското право в библиотеките и архивите от Електронна информация за библиотеките (еIFL), Международна федерация на библиотечните асоциации и институции (IFLA)  и Съюз Авторско право в библиотеките (LIBRARY COPYRIGHT ALLIANCE) 
    Постоянна комисия по въпросите на авторското право и сродните му права към Световната организация за интелектуална собственост (WIPO). 18-а сесия. Женева, 25-29 май 2009 г.

Новата рубрика на сайта Професионални консултации ще дава експертни отговори на вашите въпроси:


СЪОБЩЕНИЯ

  • В дните от 26 до 30 април 2010 за пореден път се проведоха „Дни на талантите и интересите” в гр. Троян. / Повече

 

 

 

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева