Издателска дейност

Е-бюлетин - май 2009 ПДФ Печат


май 2009

БЪЛГАРСКА БИБЛИОТЕЧНО-ИНФОРМАЦИОННА АСОЦИАЦИЯ (ББИА)
1000 София, пл. “Славейков” 4, ст. 609, тел./факс (02) 987 0734, e-mail:
Имейл адресът e защитен от спам ботове.

Уважаеми колеги,

Това е четвърти брой за 2009 г. на електронния бюлетин на ББИА. Бюлетинът съдържа информация за актуални новини, предстоящи прояви и съобщения из живота на библиотеките и сдружението.
Е-бюлетинът се изпраща по e-mail на колективните членове на ББИА, а на индивидуалните членове - при поискване от тяхна страна и предоставяне на e-mail за връзка.
Ако желаете да промените електронния адрес, на който да го получавате, или пък желаете да прекратите получаването на бюлетина, моля
пишете ни на e-mail:  Имейл адресът e защитен от спам ботове. .


 

Уважаеми колеги,

Поздравяваме ви сърдечно с Професионалния празник на библиотекарите в България!

Честит празник!
УС на ББИА

 

ББИА

  • Национална библиотечна седмица, която ще се проведе от 11 до 15 май, ще включва разнообразни инициативи на библиотеките в цялата страната.

- Програма на кампанията
-   Преслист
- Информация и актуален текст на Законопроекта за обществените библиотеки на сайта на Народното събрание на РБ

 

 

ЮБИЛЕИ

 

СЪОБЩЕНИЯ


  • Как премина Маратонът на четенето 2009 в библиотеките в страната, можете да видите тук.

  • Издадената в рамките на проекта Мениджмънт на обществените библиотеки книга "Насоки за развитие на обществената библиотека", ръководство за библиотечни мениджъри, ще се разпространява безплатно за библиотечните специалисти в страната. Молим колегите от регионалните библиотеки да изготвят обобщени заявки за количествата, необходими за техния регион, и да ги изпратят на e-mail: Имейл адресът e защитен от спам ботове. или Имейл адресът e защитен от спам ботове. до 15 май 2009 г. След одобряване на изпратените заявки, книгите ще могат да се вземат от отдел Комплектуване на НБКМ.

  • Предстои издаване на 1 брой за 2009 г. на печатния бюлетин на Българската библиотечно-информационна асоциация. Вашите материали за изданието можете да изпращате до 30 юни 2009 г. на адреса на ББИА: София 1000, пл. Славейков 4, ст. 609 или на e-mail:  Имейл адресът e защитен от спам ботове. . Предложенията за публикуване в бюлетина се разглеждат и приемат на заседание на УС на ББИА.
    Съдържанията на издадените досега печатни бюлетини можете да видите тук.
  • Фирма “РС-ТМ” ООД - София и Регионална библиотека “Христо Ботев” - Враца, имат удоволствието да Ви поканят на 19 и 20 май 2009 г. на традиционната Пролетна работна среща  на тема Подобрения и нови решения в програмен продукт АБ / Покана
 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева