В библиотеката се борим за времето и вниманието на читателите си (Интервю с Диана Адамова, Директор на УБ на БСУ) Печат

Рубрика: Библиотеките и обществото
Публикувана: бр. 1, февруари 2016

А.П. Г-жо Адамова, първото ми впечатление от влизането в сградата е, че университетската библиотека се радва на завиден авторитети уважение сред академичната общност. Самото ѝ местоположение в сградата също показва важната ѝ роля в учебния и научноизследователски процес. На какво се дължи популярността на библиотеката?
Д.А. Функционалност, уют и специално отношение към всеки посетител характеризират библиотеката на БСУ. Библиотеката е място за комуникация, място, където можеш да заемеш книга за дома, да подготвиш курсовия си проект, да се консултираш с преподавател, да обмениш опит с колеги, да се похвалиш за блестящо взет изпит или да се оплачеш от всемирната несправедливост. В библиотеката можеш да видиш хубавите си колежки, които освен че са красавици, са и доста умни или в крайна сметка просто да поседиш на дивана и да съзерцаваш пейзажа... Накратко, библиотеката е мястото, където можеш да срещнеш своята книга или своя човек... Това е мястото за самоподготовка, където нашите студенти получават помощ при подбора на нужната информация за изработване на курсовите си проекти и дипломните работи. В БСУ има студенти с трайни интереси към знанието, интереси, които надхвърлят успешното вземане на изпит.
Стремежът ни е да накараме всеки посетител да се почувства обгрижен и специален. При нас читателят получава интелектуален, емоционален и физически комфорт. В резултат библиотеката се радва на добро име, което работи за нея...

Цялата статия можете да прочете, 
ако се абонирате за печатното или електронното издание на списание ББИА онлайн