Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Семинар на библиотечната колегия в Пловдивска област
Семинар на библиотечната колегия в Пловдивска област Печат
НБИВ

Представители на Изпълнителното бюро на Българската библиотечно-информационна  асоциация участваха в семинар на библиотечната колегия на Пловдивската териториална библиотечна система, който се състоя на 31 март 2011 г. в Народна библиотека „Иван Вазов“ – гр. Пловдив.

Ели Попова – директор на ИБ и Ани Попова – координатор проекти, програми и международна дейност, представиха дейностите по проекта на ББИА „Напредък и устойчиво развитие на библиотечния сектор в България“, който се изпълнява с подкрепата на Фондация „Америка за България“. Бяха представени резултати от първата година по направленията на проекта. Вниманието беше фокусирано върху предлаганите възможности в областта на продължаващата професионална квалификация в ЦПОБ и на професионалното образование за библиотекари със средно образование по разпоредбите на ЗОБ.

На срещата присъстваха библиотечни специалисти от читалищни, училищни и университетски библиотеки. Информационният формат на срещата премина в оживена дискусия. Участниците проявиха активен интерес към дейностите, поставиха въпроси, споделиха мнения, изразиха очакванията си към професионалната организация.

Повече снимки ще намерите във Фейсбук профила на Народна библиотека „Иван Вазов“ - Пловдив.

 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.