Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                             
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Нов учебник по общо библиотекознание и библиотечен мениджмънт
Нов учебник по общо библиотекознание и библиотечен мениджмънт Печат
korica3_sait.jpg
Настоящият учебник „Общо библиотекознание. Библиотечен мениджмънт” предлага систематизирано изложение по важна група от логически свързани специални учебни дисциплини, част от задължителната професионална подготовка. Разработен е на базата на общоприетите постановки в библиотековедската наука, действащата нормативна база и натрупания опит от проведените обучения в периода 2010 – 2013 г.
Обхванати са темите, свързани с: общото библиотекознание – история на книгата и библиотеките в света и в България; дефинирането на понятието „библиотека” и нейната мисия и функции; националната система на библиотеките в България; управлението и организацията на библиотеката; лидерските подходи в управлението на библиотечния персонал; нормативната уредба за библиотеките; библиотечния маркетинг и връзките с обществеността. Обхватът на съдържанието и стилът на изложението са съобразени с целите на обучението и нивото на подготовка на обучаемите.

Учебникът ще запълни една съществена празнота от учебна литература по общо библиотекознание и библиотечен мениджмънт. Той може да се ползва и като ръководство в сферата на организацията и управлението на библиотеките.  

Авторите Анета Дончева (Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий”), доц. д-р Елена Георгиева (Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий”), Ваня Грашкина-Минчева (НАЦИД), са вложили своя богат практически и преподавателски опит при създаването на учебника. В края на учебника са включени и допълнителни материали, които ще разширят професионалната култура на обучаемите и ще подпомогнат подготовката им по свободноизбираемата дисциплина „Библиотечни организации и обединения”.

Заявки за покупка могат да се правят на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. . Книгите се закупуват в офиса на ББИА или се изпращат по пощата/с куриер за сметка на получателя, след превод на съответната стойност на закупените бройки по банковата сметка на ББИА:

УниКредит Булбанк
IBAN BG13UNCR70001520064429
BIC: UNCRBGSF

Ценоразпис:
ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ББИА: ЗА НЕЧЛЕНОВЕ НА ББИА:

за индивидуални членове (1 бр.) – 14 лв.
за колективни членове:
• до 2 бр. – 14 лв.
• от 3 до 19 бр. – 17 лв.
• над 20 бр. – 14 лв.

• до 19 бр. – 17 лв.
• над 20 бр. – 14 лв.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.