Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 6 посетители в сайта
Новини
Седми курс от ЦПОБ в Шумен ПДФ Печат
logo Shumen   От 18 до 20 октомври 2021 г. в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. В него се включиха 10 библиотекари – 8 от регионалната библиотека и 2 от библиотеката на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. По време на обучението бяха представени основните принципи и правила при вземане на класификационни решения на базата на осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено през 2017 г. на български език, което „е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема“.
.
Продължение...
 
Шести курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
marc21bd new   
От 13 до 15 октомври 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "MARC формати и схеми с метаданни" с лектор Милена Миланова. В него специално се акцентира върху метаданните като формализирани схеми за представяне на различни типове текстови или нетекстови обекти, на дигитални или недигитални ресурси. Изясняват се връзките на каталогизационните формати и системите за метаданни, приложими към някои типове обекти. В обучението се включиха 11 библиотекари – 8 от РБ "Любен Каравелов" – Русе и 3 от РБ "Проф. Беню Цонев" – Ловеч.
 
Курс "MARC формати и схеми с метаданни" ПДФ Печат
marc21bd new   
Курсът "MARC формати и схеми с метаданни" с лектор Милена Миланова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 13 до 15 октомври 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 11 октомври 2021 г. Допълнително ще им бъде изпратена програмата и линк за онлайн платформата.
Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Седми курс от ЦПОБ в Пазарджик ПДФ Печат
pazardzhik logo   На 27 и 28 септември 2021 г. в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик се проведе курсът „Каталогизация на електронни ресурси (дигитални обекти). Схеми с метаданни” с лектор Милена Миланова. В него участваха 12 библиотекари от област Пазарджик: 11 от регионалната библиотека и един от библиотеката на НЧ „Развитие – 1873” – Пещера.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ в Хасково ПДФ Печат
logo Haskovo   На 20 и 21 септември 2021 г. в Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Хасково се проведе курса „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В обучението участваха 10 библиотекари: 7 от регионалната библиотека, двама от Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград и един от библиотеката при НЧ “Заря – 1858” Хасково. Те усвоиха нови знания и умения за работа с ефективни инструменти за комуникация в дигитална среда.
Продължение...
 
Курс "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" ПДФ Печат
books 42701 1280   
Курсът "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" с лектор Савина Кирилова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 25 до 29 октомври 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 21 октомври 2021 г. Допълнително ще им бъде изпратена програмата и линк за онлайн платформата.
Таксата за курса е 20 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 60 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Втори курс от ЦПОБ в Смолян ПДФ Печат
logo Smolian   На 3 и 4 юни 2021 г. в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян се се проведе курсът „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 10 библиотекари от област Смолян: 9 специалисти от различни отдели на регионалната библиотека и 1 от библиотеката при НЧ "Обнова – 1939"  с. Борино.
Продължение...
 
Шести курс от ЦПОБ в Пазарджик ПДФ Печат
pazardzhik logo   На 27 и 28 май 2021 г. в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик се проведе курсът „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 15 библиотекари от област Пазарджик: 13 души от регионалната библиотека и по един от библиотеките на НЧ „Развитие – 1873” – Пещера и НЧ "4-ти май – 1897" – Батак.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ в Монтана ПДФ Печат
logo Montana    На 26 и 27 април 2021 г. в Регионална библиотека “Гео Милев” – Монтана се проведе курсът "Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги" с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 8 души  7 библиотечни специалисти, чиито служебни задължения са свързани с поддържане на уеб сайта и страниците в социалните медии на регионалната библиотека, експерт „Връзки с обществеността” и специалисти, отговорни за комуникацията с различните аудитории и потребители на библиотечни услуги и главен експерт по "Култура и вероизповедания" в Община Монтана.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
UDC logo   
От 18 март до 2 април 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. Курсът е насочен за работа с осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено на български език през 2017 г., което "е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема". В него се включиха 31 библиотекари от цялата страна.
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 18
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева