Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 5 посетители в сайта
Новини
Пети курс от ЦПОБ в Монтана ПДФ Печат
logo Montana    На 26 и 27 април 2021 г. в Регионална библиотека “Гео Милев” – Монтана се проведе курсът "Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги" с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 8 души  7 библиотечни специалисти, чиито служебни задължения са свързани с поддържане на уеб сайта и страниците в социалните медии на регионалната библиотека, експерт „Връзки с обществеността” и специалисти, отговорни за комуникацията с различните аудитории и потребители на библиотечни услуги и главен експерт по "Култура и вероизповедания" в Община Монтана.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
UDC logo   
От 18 март до 2 април 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. Курсът е насочен за работа с осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено на български език през 2017 г., което "е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема". В него се включиха 31 библиотекари от цялата страна.
Продължение...
 
Четвърти курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
UDC logo   
От 11 до 19 февруари 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. Курсът е насочен за работа с осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено на български език през 2017 г., което "е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема". В него се включиха 39 библиотекари от цялата страна.
Продължение...
 
Дистанционен курс "УДК – методика на класифициране" ПДФ Печат
UDC logo   
Курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 11 до 19 февруари 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 9 февруари 2021 г. 
Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Записване за курсове от ЦПОБ през 2021 г. ПДФ Печат
logobbia   Започна записването за провеждане на курсове от ЦПОБ през 2021 г. Заявки за организиране на курсове може да подадете на имейл: Имейл адресът e защитен от спам ботове.  или на тел. 0885 311 836. Заявки могат да се събират и на регионално равнище от съответната библиотека – инициатор на обучение или от териториалната секция на ББИА при изнесените обучения извън София. При изнесените обучения библиотеката-домакин поема командировъчните разходи (пътни, дневни и нощувки) на преподавателя.
 
Шести курс от ЦПОБ в Шумен ПДФ Печат
logo Shumen   На 25 и 26 ноември 2020 г. в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен се проведе за втори път курсът "Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности" с лектор Наталия Георгиева. В него се включиха 8 библиотекари – 2 от НЧ "Развитие 1874"  Велики Преслав и по един от регионалната библиотека, НЧ "Васил Левски – 1895"  с. Енево, НЧ "Ст. Чилингиров – 1963" Шумен, НЧ "Христо Ботев – 1872" Нови пазар, НЧ "Добри Люцканов – 1912" с. Васил Друмев и НЧ "Каменен стълб – 1888" с. Кюлевча. 
.
Продължение...
 
Първи курс от ЦПОБ в Смолян ПДФ Печат
logo Smolian   От 23 до 25 ноември 2020 г. в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян се проведе тренингово обучение за консултанти по библиотерапия с лектор Минчо Николов от Фондация „Институт за съвременна психология”. В курса взеха участие 11 специалисти от различни отдели на регионалната библиотека. 
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ в Шумен ПДФ Печат
logo Shumen   На 23 и 24 ноември 2020 г. в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен се проведе курсът "Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги" с лектор Наталия Георгиева. В него се включиха 10 библиотекари – 7 от регионалната библиотека и по един от читалищните библиотеки на НЧ "Пробуда 1958"  Шумен, НЧ "Христо Ботев 1872" Нови пазар и НЧ "Развитие 1874" Велики Преслав.
Продължение...
 
Трети курс от ЦПОБ в Бургас ПДФ Печат
logo   На 11 и 12 ноември 2020 г. в Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас се проведе курсът Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 10 библиотекари от регионалната библиотека. По време на обучението бяха разгледани три основни теми запознаване с профила на поколението Z, техните нагласи, и разбирането им за света; как библиотеките да разработят нов дизайн на услуги за това поколение и как да проучват потребностите му от информация; стъпките, които библиотекарите трябва да следват, за да разработят дизайн на услугите за това поколение.
Продължение...
 
Втори курс от ЦПОБ в Казанлък ПДФ Печат
Logo ISKRA   На 5 и 6 ноември 2020 г. в Общинска библиотека "Искра" – Казанлък се проведе курсът „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В него се включиха 10 библиотекари от община Казанлък: 7 от общинската библиотека и по един от читалищните библиотеки на НЧ "Зора  1902" – с. Голямо Дряново и НЧ "Пробуда – 1920" – с. Копринка. 
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 17
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева