Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 5 посетители в сайта
Новини
Курс "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" ПДФ Печат
books 42701 1280   
Курсът "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" с лектор Савина Кирилова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 25 до 29 октомври 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 21 октомври 2021 г. Допълнително ще им бъде изпратена програмата и линк за онлайн платформата.
Таксата за курса е 20 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 60 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Втори курс от ЦПОБ в Смолян ПДФ Печат
logo Smolian   На 3 и 4 юни 2021 г. в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян се се проведе курсът „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 10 библиотекари от област Смолян: 9 специалисти от различни отдели на регионалната библиотека и 1 от библиотеката при НЧ "Обнова – 1939"  с. Борино.
Продължение...
 
Шести курс от ЦПОБ в Пазарджик ПДФ Печат
pazardzhik logo   На 27 и 28 май 2021 г. в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик се проведе курсът „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 15 библиотекари от област Пазарджик: 13 души от регионалната библиотека и по един от библиотеките на НЧ „Развитие – 1873” – Пещера и НЧ "4-ти май – 1897" – Батак.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ в Монтана ПДФ Печат
logo Montana    На 26 и 27 април 2021 г. в Регионална библиотека “Гео Милев” – Монтана се проведе курсът "Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги" с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 8 души  7 библиотечни специалисти, чиито служебни задължения са свързани с поддържане на уеб сайта и страниците в социалните медии на регионалната библиотека, експерт „Връзки с обществеността” и специалисти, отговорни за комуникацията с различните аудитории и потребители на библиотечни услуги и главен експерт по "Култура и вероизповедания" в Община Монтана.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
UDC logo   
От 18 март до 2 април 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. Курсът е насочен за работа с осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено на български език през 2017 г., което "е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема". В него се включиха 31 библиотекари от цялата страна.
Продължение...
 
Четвърти курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
UDC logo   
От 11 до 19 февруари 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. Курсът е насочен за работа с осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено на български език през 2017 г., което "е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема". В него се включиха 39 библиотекари от цялата страна.
Продължение...
 
Дистанционен курс "УДК – методика на класифициране" ПДФ Печат
UDC logo   
Курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 11 до 19 февруари 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 9 февруари 2021 г. 
Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Записване за курсове от ЦПОБ през 2021 г. ПДФ Печат
logobbia   Започна записването за провеждане на курсове от ЦПОБ през 2021 г. Заявки за организиране на курсове може да подадете на имейл: Имейл адресът e защитен от спам ботове.  или на тел. 0885 311 836. Заявки могат да се събират и на регионално равнище от съответната библиотека – инициатор на обучение или от териториалната секция на ББИА при изнесените обучения извън София. При изнесените обучения библиотеката-домакин поема командировъчните разходи (пътни, дневни и нощувки) на преподавателя.
 
Шести курс от ЦПОБ в Шумен ПДФ Печат
logo Shumen   На 25 и 26 ноември 2020 г. в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен се проведе за втори път курсът "Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности" с лектор Наталия Георгиева. В него се включиха 8 библиотекари – 2 от НЧ "Развитие 1874"  Велики Преслав и по един от регионалната библиотека, НЧ "Васил Левски – 1895"  с. Енево, НЧ "Ст. Чилингиров – 1963" Шумен, НЧ "Христо Ботев – 1872" Нови пазар, НЧ "Добри Люцканов – 1912" с. Васил Друмев и НЧ "Каменен стълб – 1888" с. Кюлевча. 
.
Продължение...
 
Първи курс от ЦПОБ в Смолян ПДФ Печат
logo Smolian   От 23 до 25 ноември 2020 г. в Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян се проведе тренингово обучение за консултанти по библиотерапия с лектор Минчо Николов от Фондация „Институт за съвременна психология”. В курса взеха участие 11 специалисти от различни отдели на регионалната библиотека. 
Продължение...
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 17
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева