Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 6 посетители в сайта
Новини
Нови такси за курсовете от ЦПОБ ПДФ Печат
logobbia

Уважаеми колеги,
УС на ББИА взе решение за актуализиране на таксите за курсовете от ЦПОБ, считано от 1 юли 2022 г., както следва:

Цена на курс:                                                             до 10 часа      до 20 часа      до 30 часа
- за индивидуални членове и за библиотекари
от библиотеки, колективни членове на ББИА:             30 лв.              40 лв.              50 лв.       - за нечленове на ББИА:                                               60 лв.              80 лв.            100 лв.     

 
Пети курс от ЦПОБ в Силистра ПДФ Печат
RB Silistra  

От 28 до 31 март 2022 г. в РБ „Партений Павлович” – Силистра се проведоха курсовете Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности и Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги с лектор Наталия ГеоргиеваВ обученията участваха 18 библиотекари от Силистренска област – 17 от различни отдели на регионалната библиотека и един от библиотеката при НЧ "Н. Й. Вапцаров 1865"  Дулово. 

Продължение...
 
Записване за курсове от ЦПОБ през 2022 г. ПДФ Печат
logobbia   Започна записването за провеждане на курсове от ЦПОБ през 2022 г. Заявки за организиране на курсове може да подадете на имейл: Имейл адресът e защитен от спам ботове.  или на тел. 0885 311 836. Заявки могат да се събират и на регионално равнище от съответната библиотека – инициатор на обучение или от териториалната секция на ББИА при изнесените обучения извън София. При изнесените обучения библиотеката-домакин поема командировъчните разходи (пътни, дневни и нощувки) на преподавателя. Информация за предстоящи курсове може да намерите в раздела Календарен график на курсовете през 2022 г.
 
Седми курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
books 42701 1280  
От 25 до 29 октомври 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" с лектор Савина Кирилова. В обучението се включиха 24 специалисти – 6 от Централна медицинска библиотека на МУ – София, по 4 от Народна библиотека „Иван Вазов“ Пловдив, Университетска библиотека на РУ "Ангел Кънчев", РБ "Проф. Беню Цонев" – Ловеч и по 1 от Академична библиотека на НАТФИЗ, Университетска библиотека на Аграрен университет – Пловдив, Централна библиотека на Тракийски университет Стара Загора, Библиотека на Медицински факултет на Тракийски университет  Стара Загора, Библиотека на НЧ "Христо Ботев 1914" с. Искър, общ. Вълчи дол и СУ "Свети Климент Охридски".
.
 
Седми курс от ЦПОБ в Шумен ПДФ Печат
logo Shumen   От 18 до 20 октомври 2021 г. в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров" – Шумен се проведе курсът "УДК – методика на класифициране" с лектор Милена Миланова. В него се включиха 10 библиотекари – 8 от регионалната библиотека и 2 от библиотеката на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. По време на обучението бяха представени основните принципи и правила при вземане на класификационни решения на базата на осъвремененото съкратено издание на УДК, издадено през 2017 г. на български език, което „е разработено в сътрудничество с Консорциума за УДК и отговаря на изискванията на еталона за съкратен вариант на класификационната схема“.
.
Продължение...
 
Шести курс от ЦПОБ, проведен чрез дистанционна форма на обучение ПДФ Печат
marc21bd new   
От 13 до 15 октомври 2021 г. чрез дистанционна форма на обучение се проведе курсът "MARC формати и схеми с метаданни" с лектор Милена Миланова. В него специално се акцентира върху метаданните като формализирани схеми за представяне на различни типове текстови или нетекстови обекти, на дигитални или недигитални ресурси. Изясняват се връзките на каталогизационните формати и системите за метаданни, приложими към някои типове обекти. В обучението се включиха 11 библиотекари – 8 от РБ "Любен Каравелов" – Русе и 3 от РБ "Проф. Беню Цонев" – Ловеч.
 
Курс "MARC формати и схеми с метаданни" ПДФ Печат
marc21bd new   
Курсът "MARC формати и схеми с метаданни" с лектор Милена Миланова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 13 до 15 октомври 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 11 октомври 2021 г. Допълнително ще им бъде изпратена програмата и линк за онлайн платформата.
Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
Седми курс от ЦПОБ в Пазарджик ПДФ Печат
pazardzhik logo   На 27 и 28 септември 2021 г. в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев” – Пазарджик се проведе курсът „Каталогизация на електронни ресурси (дигитални обекти). Схеми с метаданни” с лектор Милена Миланова. В него участваха 12 библиотекари от област Пазарджик: 11 от регионалната библиотека и един от библиотеката на НЧ „Развитие – 1873” – Пещера.
Продължение...
 
Пети курс от ЦПОБ в Хасково ПДФ Печат
logo Haskovo   На 20 и 21 септември 2021 г. в Регионална библиотека „Христо Смирненски” – Хасково се проведе курса „Дигитализация на комуникациите: онлайн маркетинг на библиотечни услуги” с лектор Наталия Георгиева. В обучението участваха 10 библиотекари: 7 от регионалната библиотека, двама от Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград и един от библиотеката при НЧ “Заря – 1858” Хасково. Те усвоиха нови знания и умения за работа с ефективни инструменти за комуникация в дигитална среда.
Продължение...
 
Курс "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" ПДФ Печат
books 42701 1280   
Курсът "Проблеми на научното публикуване. Издирване на цитатна информация и работа с цитатни системи" с лектор Савина Кирилова ще се проведе чрез дистанционна форма на обучение от 25 до 29 октомври 2021 г. Желаещите да се включат в него може да се запишат като изпратят информация (три имена, месторабота, имейл и телефон) на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18 ч. на 21 октомври 2021 г. Допълнително ще им бъде изпратена програмата и линк за онлайн платформата.
Таксата за курса е 20 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 60 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 18
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева