Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 5 посетители в сайта
Втори курс от ЦПОБ в Русенската библиотека ПДФ Печат

logo_ruse1

От 27 до 29 април 2011 г. в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ се проведе курс на тема „Каталогизацията и предизвикателствата на електронната среда“ с лектори Александра Дипчикова и Виолета Людсканова от Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

 

В курса, организиран от Регионалното дружество на ББИА в Русе, се включиха 9 библиотекари - 6 от Регионална библиотека „Любен Каравелов“, 2 от библиотеката на Икономически университет - Варна и един от библиотеката на Русенски университет "Ангел Кънчев".

Курсът е посветен на промените, настъпили в теорията и практиката на библиотечната каталогизация през последните години. В него се разглеждат основни моменти на структурните и организационни характеристики на процесите в каталогизацията в светлината на новите основополагащи международни нормативни и инструктивни документи. Обръща се внимание и на приемствеността между традиционните каталогизационни практики и новите модели на каталозите в електронна среда.

 
 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева