Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 71 посетители в сайта
Първи курс от ЦПОБ в Пловдив ПДФ Печат

НБИВ ПловдивКой казва, че да се запознаваме със съвременната стандартизационна практика и значимите онлайн стандартизационни ресурси е скучно занимание! Не и ако сте  били в  двудневния курс Стандартизационен практикум за БИД – библиотечна и информационна дейност към Центъра за продължаващо образование за библиотекари на ББИА с лектор Елена Койчева.

 
 

Един сърдечен и обаятелен преподавател, който в естествена и непринудена форма ни запозна с международните, европейски и национални организации по стандартизация: БИС – Български институт за стандартизация; ISO – международната организация за стандартизация и CEN – европейски комитет за стандартизация, функциите на електронната платформа за видовете справки BOSS и още много сайтове, свързани с нормативни документи и стандарти.

В двудневното обучение, организирано от отдел „Методичен” на 27 и 28 юни 2011 г., се включиха 10 библиотекари от Пловдив – 4 представители на Народната библиотека „Иван Вазов”, по двама от Аграрен университет и Университет по хранителни технологии и по един от Колеж по икономика и администрация и Педагогическа библиотека. Лекциите бяха успешно съчетани с практически упражнения, които подпомагат усвояването на информационното търсене на стандартизационните масиви във виртуалното пространство. Благодарение на точния и ясен стил на преподаване и насърчението от страна на преподавателя Елена Койчева към курсистите да се справят с нелеките задачи, на непринудения й контакт с аудиторията, обучението премина в приветлива и дружелюбна образователна среда.

Стефка Илиева, методист в Народна библиотека „Иван Вазов” Пловдив

Повече снимки от курса ще намерите във Фейсбук профила на една от участничките - Ваня Лапавичева.

alt   alt
 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева