Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 5 посетители в сайта
Втори курс от ЦПОБ в Пловдив ПДФ Печат

logo plovdiv

MARC формат и метаданните вече са „познати води” за участниците в курса „MARC формати, дигитализация и метаданни”, който се проведе на 22 и 23 март 2012 г. в РНБ ”Иван Вазов” гр. Пловдив. Това е поредното изнесено обучение в Пловдив, което се организира от Центъра за продължаващо образование на библиотекари към Българската библиотечно-информационна асоциация.

Участниците в курса, общо 11 библиотекари: 5 от НБИВ, 2-ма от  библиотеката на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, 3-ма от библиотеката на Университет по хранителни технологии и една колега от Технически университет, се обучаваха под вещото ръководство на Милена Миланова от СУ „Св. Климент Охридски”. Темата на курса бе избрана от тях поради все по-широко навлизащата цифровизация в работата на библиотечните специалисти. Приятната обстановка на новия обучителен център, оборудван по Програма  "Глоб@лни библиотеки”, допринесе за успешното провеждане на обучението.

Ангелина Ставрева, Председател на
Регионалното дружество на ББИА в Пловдив

НБИВ НБИВ

НБИВ НБИВ

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева