Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 1 посетител в сайта
Първи курс от ЦПОБ в Ловеч ПДФ Печат
logo Lovech   

От 7 до 9 февруари 2013 г. в Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” – Ловеч се проведе обучителен курс на тема „Електронно правителство. Ролята на библиотеките в електронното правителство” с лектор Елица Лозанова-Белчева. 8 библиотекари от различни отдели на библиотека се възползваха от предоставената от ЦПОБ към ББИА възможност да придобият знания и компетентности, свързани електронното правителство и ролята на библиотеките в него.

Важни теми, разгледани по време на обучението, бяха  развитието, концепциите и приложенията на електронното правителство,  проследяването на етапите на въвеждането му в България. Библиотекарите имаха възможност да  анализират текущото състояние, проблемните области и предизвикателствата,  да определят  ролята на библиотеките за развитието на електронното правителство. Обществените библиотеки осигуряват неограничен достъп до информация за всички потребители, организират обучения за работа с новите технологии, както на колегите, така и на потребителите. Предоставяне на достъп до електронните услуги за гражданите и оказване на помощ при работа с електронните документи превръщат библиотекарите във важни посредници и консултанти за голяма част от посетителите на библиотеките.

Lovech w

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева