Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 96 посетители в сайта
Първи курс от ЦПОБ в Стара Загора ПДФ Печат
logo St Z  

От 26 до 28 февруари 2013 г. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора се проведе курс на тема „Каталогизацията и предизвикателствата на електронната среда“ с лектори Александра Дипчикова и Виолета Людсканова от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. В курса се включиха 16 библиотекари – 5 от регионалната библиотека, по 4 от Библиотека „Родина“ – Стара Загора и библиотеките на Тракийския университет и 2 от библиотеката на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

В курса бяха разгледани основни моменти на структурните и организационни характеристики на процесите в каталогизацията в светлината на новите основополагащи международни нормативни и инструктивни документи. Обърнато бе внимание на приемствеността между традиционните каталогизационни практики и новите модели на каталозите в електронна среда. Участниците бяха запознати с особеностите на Международния стандарт за библиографско описание (консолидирано издание от 2012 г.) и проведоха практически упражнения за работа с него.  

Повече снимки ще намерите във Фейсбук профила на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора

St Zagora St Zagora 1

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева