Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 6 посетители в сайта
Първи курс от ЦПОБ в Библиотеката на НБУ ПДФ Печат
logo-nbu-sinio    В три последователни седмици, на 15, 22 и 29 януари 2014 г. в Библиотеката на Нов български университет се проведе курсът „УДК – методика на класифициране” с лектор Милена Миланова. В него се включиха 8 библиотекари от различни отдели на библиотеката.

В практиката на българските библиотеки Универсалната десетична класификация (УДК) е възприета като основна класификационна схема, което предполага нейното добро познаване и прилагане. Затова по време на курса бяха представени най-новите методически решения и указания в каталогизирането. Подробно беше разгледано и UDC summury (преведено на български език), както и разликите и приликите с официалните издания на УДК в България. Практическата част на курса беше проблемно ориентирана – с примери от различни отдели на таблиците на УДК и конкретни класификационни решения по различни теми и предмети.

P1090766 w  P1090774 w

 

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева