Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 6 посетители в сайта
Нов курс в Модул ІІІ. Социология на четенето и читателите ПДФ Печат
 logobbia   На 22 и 23 март 2016 г. в София може да се проведе курсът "Изследване потребностите на читателите и местните общности" с лектор Люба Деветакова. Желаещите да се включат в него може да се запишат на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18.00 ч. на 18 март 2016 г. Таксата за курса е 20 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 60 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF. Има възможност да се проведат и изнесени обучения в страната като допълнително ще се уточнят датите.

Курсът има за цел да представи различните видове данни, подходите за тяхното събиране, обработка и визуализация и тяхната практическа употреба в работата на библиотеката. Ще бъдат разгледани също източниците на информация и данни и тяхното комбиниране. Очакваните резултати от курса са да подпомогне работата на обучените с първичната библиотечна статистика като представи методи за обработка на данните и възможности за тяхната употреба, различни от чисто отчетната насоченост. Преминалите курса на обучение ще развият базови умения за прилагане на количествени и качествени методи за проучване на потребностите и нагласите сред читателите и местната общност.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева