Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 4 посетители в сайта
Пети курс от ЦПОБ в Търговище ПДФ Печат
logo targ3   От 8 до 11 ноември 2016 г. в Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище се проведе "Тренингово обучение за консултанти по библиотерапия" с лектори психолозите Дончо Донев и Минчо Николов. В него се включиха 11 библиотекари от Северна България – 5 от РБ „Петър Стъпов“ – Търговище, по 2 от РБ „Петко Р. Славейков“ – Велико Търново и РБ "Любен Каравелов" – Русе и по един от РБ „Партений Павлович” – Силистра и библиотеката на ОУ "Любен Каравелов" – Попово.

Участниците в курса се запознаха с психологическото консултиране и психотерапия; библиотерапия и други психотерапевтични школи; структурни концепции за личността; библиопсихология; психолингвистични особености при възприемане на художествен текст; технология и техники на библиотерапията; техники за емоционална самозащита. Всеки участник получи по един екземпляр от книгата Наръчник за консултанти по библиотерапия (библиотекари).

Targovishte 2016  Targovishte 2016 1

Наталия Любомирова от РБ "Любен Каравелов" – Русе за участието си в обучението: "4 дни в Търговище ни се сториха като 4 часа от живота! Благодарим на тези, които ни изпратиха, благодарим на всички, които ни посрещнаха, благодарим и на нашите прекрасни лектори за всичко, което преживяхме, видяхме и изпитахме!"

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева