Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 16 посетители в сайта
Трети курс от ЦПОБ в Пазарджик ПДФ Печат
pazardzhik logo   Териториалната секция на ББИА в Пазарджик организира провеждането на курса „Изследване потребностите на читателите и местните общности” с лектор Люба Деветакова на 8 и 9 декември 2016 г. в залата на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев”. В него участваха 11 библиотекари от област Пазарджик – 6 от регионалната библиотека, 2 от библиотеката на НЧ "Развитие 1873" – Пещера и по един от библиотеките на НЧ "Зора 1903"  с. Радилово, НЧ "Отец Паисий 1930" – с. Величково и НЧ "Звезда 1927” – с. Звъничево. 

Курсът има за цел да представи различните видове данни, подходите за тяхното събиране, обработка и визуализация и тяхната практическа употреба в работата на библиотеката. Бяха разгледани източниците на информация и данни и тяхното комбиниране. Придобитите знания и умения ще подобрят работата на библиотекарите с първичната библиотечна статистика и при техните проучвания на потребностите и нагласите сред читателите и местната общност.

Pazardjik 2016  Pazardjik 2016 1

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева