Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 9 посетители в сайта
Втори курс от ЦПОБ в Монтана ПДФ Печат
logo Montana   

На 6 и 7 април 2017 г. в Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана бе проведен курс на тема „Изследване потребностите на читателите и местните общности” с лектор Люба Деветакова – социолог и докторант в департамент „Политически науки“ в НБУ. В обучението се включиха общо 10 библиотечни специалисти – 7 от различни отдели на Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана и 3 от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев” – Видин.

Целта на курса бе да представи на обучаващите се различните видове данни, подходите за тяхното събиране, обработка и визуализация и тяхната практическа употреба в работата на библиотеката. Те разгледаха източниците на информация и данни и тяхното комбиниране. Очакваните резултати от курса са да подпомогне работата на обучените с първичната библиотечна статистика, представяйки им методи за обработка на данните и възможности за тяхната употреба, различни от чисто отчетната насоченост. Обучаващите се придобиха базови умения за прилагане на количествени и качествени методи за проучване на потребностите и нагласите сред читателите и местните общности.

Веселина Младенова 

Montana  Montana 1

Повече снимки от обучението ще намерите във фейсбук профила на Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева