Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 34 посетители в сайта
Стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица” ПДФ Печат

Агенция по заетостта

От 15 юни 2017 г. Агенцията по заетостта стартира прием на заявления по проект „Ваучери за заети лица”. Право да подават заявления имат заети лица, които са на трудов договор в предприятия извън държавната администрация и имат средна или по-ниска степен на образование.
Операцията ще предостави възможност на заетите да получат нови знания и умения чрез придобиване на професионална квалификация, включително и по професия "Библиотекар". Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 85% от стойността на ваучера, а останалите 15% се доплащат от обучаваното лице.
За целите на проекта е разработена услуга, даваща възможност на заетите лица да подават своето заявление по електронен път. Заявления ще се приемат и на хартиен носител, лично във всички Дирекции „Бюра по труда” в страната. Срокът за прием на заявления е до изчерпване на финансовия ресурс по проекта.
ББИА и Асоциация "Съвременни читалища" имат готовност за организиране на професионални обучения на библиотекари в цялата страна. За повече информация може да пишете на имейл: Имейл адресът e защитен от спам ботове. или да се обадите на тел. 0885 311 836.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева