Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 4 посетители в сайта
Трети курс от ЦПОБ в Разград ПДФ Печат
logo razgrad   На 5 и 6 октомври 2017 г. в  Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – Разград се проведе курсътБиблиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности” с лектор Наталия Георгиева. В него участваха 10 библиотекари от област Разград: 5 от регионалната библиотека, 2 от читалищната библиотека на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий – 1891" – Кубрат и по един от читалищните библиотеки на НЧ "Напредък – 1895" – с. Дряновец, НЧ "Съгласие – 1891" – с. Осенец и НЧ "Напредък – 1901" – Разград. 

Лекторът Наталия Георгиева предложи на вниманието на обучаемите социологически изследвания по класифицирането на поколенията, примери от ежедневието и обърна внимание върху начина, по който се възприемат младите хора. С практически задания и примери от пряката работа на библиотекарите, обучаемите стигнаха до конкретни предложения за нови услуги в своите библиотеки. Различният подход към представителите на поколението Z като към отделна личност, а не като към група, е ключов момент в работата с тях. 

Razgrad Z 2017  Razgrad Z 2017 1

Повече снимки от обучението ще намерите във фейсбук профила на Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ – Разград.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева