Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 4 посетители в сайта
Курс "Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности" в София ПДФ Печат
 logobbia   На 5 и 6 февруари 2018 г. в София може да се проведе курсът "Библиотеките и поколението Z – предизвикателства и възможности" с лектор Наталия Георгиева. Желаещите да се включат в него може да се запишат на имейл Имейл адресът e защитен от спам ботове. най-късно до 18.00 ч. на 2 февруари 2018 г. Таксата за курса е 20 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 60 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.

Обучението е фокусирано върху идентифицирането на иновативни услуги и подходи, които обществените и училищните библиотеки да разработят и да предложат на представителите на поколението Z. Поколението Z са първите деца на новото хилядолетие. Те са родени след 2000 г. и понастоящем голяма част от тях са в тийнейджърска възраст. Една от специфичните характеристики, които определят профила на това поколение е, че то живее във високотехнологична среда, активно използва социалните медии, поддържа непрекъсната, устойчива и опосредствана от технологиите комуникация със света.
Курсът включва лекции и практически упражнения. Практическите занятия ще бъдат организирани както индивидуално, така и по групи, като стремежът е да се направи връзка с реални житейски и професионални ситуации. По време на обучението участниците ще бъдат насърчавани да търсят практическo приложение на придобитите знания и умения.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева