Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 6 посетители в сайта
Курс "Е-правителство и библиотеките" във Варна ПДФ Печат
 Prosveta1927   Курсът "Е-правителство и библиотеките" с лектор Елица Лозанова-Белчева ще се проведе от 28 до 30 май 2018 г. в библиотеката на НЧ "Просвета  1927" във Варна. Желаещите да се включат в него може да се запишат на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18.00 ч. на 23 май 2018 г. Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.

Целта на предложения курс е да запознае обучаемите с развитието, концепциите, и приложенията на електронното правителство. Курсистите ще имат възможността да проследят етапите на въвеждане на електронното правителство в България и да анализират текущото състояние, проблемните области и предизвикателствата. Курсът обхваща преглед на законовата рамка, европейските инициативи и програми в областта на електронното правителство и ролята на библиотеките за развитието на електронното правителство.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България Мемориален фонд Снежана Янева