Професионална квалификация

Фондация Америка за България
В момента има 2 посетители в сайта
Тренингово обучение за консултанти по библиотерапия в Габрово ПДФ Печат
logo gabrovo    От 14 до 17 май 2019 г. в Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово ще се проведе "Тренингово обучение за консултанти по библиотерапия" с лектор Минчо Николов. Желаещите да се включат в него може да се запишат на имейл  Имейл адресът e защитен от спам ботове.  най-късно до 18.00 ч. на 9 май 2019 г. Таксата за курса е 30 лв. за индивидуални членове и за библиотекари от библиотеки, колективни членове на ББИА и 80 лв. за нечленове на ББИА. Заплащането става в срок до 5 дни преди започването на курса по банковата сметка на ББИА: УниКредит Булбанк, IBAN BG13UNCR70001520064429, BIC: UNCRBGSF.

Курсът представлява тренингово обучение, ориентирано към запознаване с техники на библитерапията. Целта е да се формират умения, чрез които библиотекарите биха могли да предоставят подкрепа на читатели, базирана на работа с различни литературни произведения. Чрез техниките на библиотерапията може да се въздейства върху читателската култура, определени елементи от личността на читателя, както и да се оказва емоционална подкрепа на хора в криза. Всеки участник в обучението ще получи по един екземпляр от книгите „Наръчник за консултанти по библиотерапия (библиотекари)” и „Първа национална среща на консултанти по библиотерапия, Стара Загора, 24 – 25 октомври 2017 г.: Сборник с доклади”.

 
IFLA
Посолство на САЩ в БългарияБритански съвет в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияEBLIDA Фондация Глобални библиотеки - България