Архив на информациите от 2011 г.
Български библиотекари отново ще се обучават в Мортенсън Печат
Mortenson center
Уважаеми колеги,
Нашите колеги Весела Ангелова от РБ "Пенчо Славейков" - Варна, и Милена Иванова от РБ "Петър Стъпов" - Търговище, са победителите в конкурса на ББИА, проведен през ноември 2011 г. За втора поредна година ББИА подкрепя триседмично обучение на български библиотекари в Центъра за международни библиотечни програми Мортенсън при Университета в Урбана-Шампейн, Илинойс, САЩ.
Пълен текст...
 
Представяне на книгата "Измерване на качеството в библиотеките. Оценяване на ефективността" Печат

bbia_logo.jpg

На 16 декември 2011 г. в офиса на ББИА беше представена втората преводна книга от издателската програма за 2011 г.  – "Измерване на качеството в библиотеките. Оценяване на ефективността" от Розвита Пол и Петер те Бьокхорст.

Пълен текст...
 
Награда за Регионална библиотека “Пенчо Славейков” – Варна Печат
РБ ВарнаНа 9 декември 2011 г. в зала 7 на НДК София се проведе конференция по програма „Учене през целия живот” на Европейската комисия. Голям успех и признание за Регионална библиотека “Пенчо Славейков” бе, че осъщественият от екипа на библиотеката  проект “LL4S – учене през целия живот” за периода 2008 – 2009 година, бе номиниран и получи сертификат за качество. / Повече
 
Нова книга, издадена от ББИА Печат

bbia_logo.jpgУважаеми колеги,
Българската библиотечно-информационна асоциация Ви кани на представянето на книгата "Измерване на качеството в библиотеките. Оценяване на ефективността" от Розвита Пол и Петер те Бьокхорст, издадена с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
Заповядайте на 16 декември 2011 г. от 14.30 ч. в офиса на ББИА, бул. „Тотлебен“ № 28, ет. 4.

 
Десета национална научна конференция „Библиотеки – четене – комуникации” във Велико Търново Печат
РБ Велико ТърновоНа 17 и 18 ноември 2011 г. в читалнята на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков” – гр. Велико Търново ще се проведе Десетата национална научна конференция „Библиотеки – четене – комуникации” на тема „Дигиталните колекции и способите за достъп до потребителите”. / Програма / Хотел
Пълен текст...
 
Приключи ли Националната кампания за възраждане на библиотеките? Печат
ББИА

Почти два месеца продължи Националната кампания за възраждане на българските библиотеки, обявена на 16 септември 2011 г. с публикуването на Отворено писмо до министър-председателя на Република България, с копие до министъра на финансите, министъра на културата и министъра на образованието, младежта и науката. Инициаторите на кампанията потърсихме подкрепата на граждани, организации и институции за исканията, изложени в писмото.

Пълен текст...
 
Нов проект на РБ Русе Печат
РБ РусеРегионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе получи одобрение за финансиране на проект "Knowledge for New Opportunities for Work (KNOW). Training in basic computer skills and motivational behaviour of unemployed persons in active age”.
Пълен текст...
 
Награда „Подкрепа за библиотеките 2010“ Печат
ББИАНа 1 ноември – Денят на будителите, Българската библиотечно-информационна асоциация обяви номинациите и носителя на наградата „Подкрепа за библиотеките 2010“
Пълен текст...
 
Национална работна среща на училищните библиотекари Печат
ББИА

На 31 октомври 2011 г. от 11.00 ч. в офиса на ББИА ще се проведе Национална работна среща на училищните библиотекари на тема: „Училищните библиотеки – партньор за повишаване качеството на образованието – традиционни библиотечни практики и иновационни форми“, организирана от Секцията на училищните библиотекари към ББИА.

Пълен текст...
 
Годишна награда на ББИА „Подкрепа за библиотеките 2010“ Печат
ББИАНа 1 ноември – Денят на будителите, Българската библиотечно-информационна асоциация ще обяви номинациите и носителя на наградата „Подкрепа за библиотеките 2010“. Събитието ще се състои в Столична библиотека, на втория етаж, от 11.30 ч.
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 10 от 90
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.