Фондация Америка за България

Електронен бюлетин Актуален брой                                                                               
АРХИВ

Месечен е-бюлетин

Актуални новини и предстоящи прояви
Начало arrow Актуално arrow Втора среща на „Библиотеки на бъдещето“ и INELI на Балканите
Втора среща на „Библиотеки на бъдещето“ и INELI на Балканите Печат
future-library_m.jpg
От 25 до 28 ноември 2016 г. в София ще се проведе втората международна среща на участниците в проекта INELI на Балканите (Международна мрежа от развиващи се библиотечни иноватори на Балканите). Проектът се координира от гръцката неправителствена организация „Библиотеки на бъдещето“ (Future Libraries) и обединява библиотечни общности от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Бивша югославска република Македония, Косово, Черна гора, Румъния, Сърбия, Словения и Гърция, с цел да развият устойчива мрежа, която насърчава сътрудничество и иновации, електронно учене и експерименти с нови идеи.
Организирана от „Библиотеки на бъдещето“ в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация и Фондация Глобални библиотеки – България, втората среща на INELI на Балканите се отличава с богата програма от обучителни дейности, които демонстрират успеха и силата на работата в мрежа. 

На срещата ще бъдат оценени резултатите от онлайн обучението на 35-те иноватори, спечелили конкурса да участват в програмата. Ще бъдат оповестени победителите в Наградите за иновации – пет разработени проекта от библиотеките-участници, които ще получат начален грант за осъществяването на идеите си. Програмата включва посещение на Детския музей и център за учене Музейко, както и презентации на библиотечни иновации от България и други участващи страни. 

Пожелаваме успех на форума!
ББИА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.