Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2021
От библиотеките 2021
Обява за работа в София Печат
logo_nbu1.jpg
Нов български университет обявява конкурс за Библиотекар/Библиографски редактор в отдел „Развитие на колекции“, Библиотека, Център за книгата, като предлаганата позиция е на пълен работен ден. Автобиографии на кандидатите се приемат на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
Вашият профил:
  • Имате мотивация и желание за развитие.
  • Проявявате отговорно и професионално отношение в работния процес.
  • Завършили сте висшето си образование или сте в процес на обучение в професионално направление „Обществени комуникации и информационни науки“ или друго в областта на хуманитарните или социалните науки.
  • Предишен професионален опит в областта на комплектуването и каталогизацията, както и владеене на английски език на работно ниво са предимство.
Пълен текст...
 
Научна конференция „120 години Тодор Боров – живот отдаден на знанието“ Печат
logo_national_library.jpg
През 2021 г. се навършват 120 години от рождението на професора по библиография, библиотекознание и книгознание, директор на Националната библиотека, основател и директор на Българския библиографски институт – проф. Тодор Боров. Извървял своя житейски и професионален път на читател, библиофил, библиотекар, библиограф и книговед, проф, Тодор Боров остава пленен за цял живот от книгите.
Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ организира научна конференция „120 години Тодор Боров – живот отдаден на знанието“, която ще се проведе на 9 и 10 декември 2021 г. в рамките на честванията по повод 143 години от учредяването на най-старата културна институция в България. По време на конференцията ще бъдат дискутирани теми свързани с предизвикателствата и проблемите на теорията и практиката на българската библиография и библиотекознание.
До 15 октомври 2021 г. е срокът за подаване на заявления за участие и теми на докладите на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.
 
Анна Щилянова е избрана за директор на регионалната библиотека в Хасково Печат
rb_haskovo_2021_w.jpg
След спечелен конкурс през юни за директор на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Хасково е назначена Анна Щилянова. Тя има завършена специалност „Библиотекознание и библиография“ – степен бакалавър и магистърска степен по „Библиотечно-информационни дейности. Комуникационен и библиотечен мениджмънт“ от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. От 1998 г. работи като библиотекар в Детския отдел на регионалната библиотека, а през 2011 г. става главен библиотекар на отдела. Активно участва в дейността на Секцията на библиотечните специалисти, работещи с деца към ББИА от самото й създаване през 2013 г.
От името на цялата колегия пожелаваме на Анна Щилянова успешен и ползотворен път като ръководител на хасковската библиотека!
 
Обява за работа в Пловдив Печат
mu_plovdiv.jpg
Медицински университет  Пловдив обявява конкурс по документи и събеседване за заемане на една длъжност "библиотекар" в Библиотечно-информационния център. Основни дейности: регистрация и библиотечно-информационно обслужване на български и чуждестранни студенти и преподаватели; каталогизация и аналитико-синтетична обработка на библиотечни документи; справочно-библиографска и информационна дейност.
Документи се подават всеки делничен ден от 8:00 до 12:00 и от 13:00 до 16:00 часа в Библиотеката на МУ  Пловдив на бул. "Васил Априлов" № 15А в срок до 3 септември 2021 г. Телефон за връзка с БИЦ: 0882 512 972.
Пълен текст...
 
Валентина Терзиева е избрана за директор на градската библиотека в Димитровград Печат
dimitrovgrad_2021.jpgСлед спечелен конкурс през юли за директор на Градска библиотека „Пеньо Пенев” – Димитровград е назначена Валентина Терзиева. Тя е професионален бакалавър по „Книгоразпространение”, бакалавър по „Библиотечно-информационни дейности”, магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика” във Философския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и настоящ докторант в УниБИТ. 
Валентина Терзиева работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години като е била завеждащ звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. В периода 2017 – 2020 е главен библиотекар. Проявява интерес в областта на маркетинга, библиотечния мениджмънт и връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града. 
От името на цялата колегия пожелаваме на Валентина Терзиева успешен и ползотворен път като ръководител на димитровградската библиотека!
 
Теодора Денкова е избрана за директор на регионалната библиотека в Добрич Печат
rb_dobrich_2021.jpeg
След проведен конкурс през юли за директор на Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич е назначена Теодора Стойкова Денкова. Тя е родена на 20 август 1980 г. в Добрич. Дипломира се с бакалавърска степен от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, Педагогически колеж – Добрич, специалност „Библиотечно-информационни дейности“ през 2007 г. и с магистърска степен от Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ със специалност „Информационни технологии“ през 2010 г. Има придобита допълнителна квалификация „Мениджмънт и стопански бизнес“ от Икономическия университет – Варна.
Започва работа през 2015 г. в Регионална библиотека „Дора Габе“ – Добрич  в направление „Библиотечни фондове и каталози“. През 2016 г. е избрана за председател на синдикалната организация при библиотеката, която длъжност изпълнява до назначаването ѝ като директор.
От името на цялата колегия пожелаваме на Теодора Денкова успешен и ползотворен път като ръководител на добричката библиотека!
 
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом 2021 Печат
nch_lom.jpg
Община Лом и Народно читалище „Постоянство 1856” – Лом обявяват Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом 2021 (петнадесето издание). За трета поредна година ще има и конкурс за поезия. Условия за участие:
конкурсът е анонимен;
литературен жанр – разказ или стихотворение, които не са награждавани на други конкурси;
до три разказа или три стихотворения в три екземпляра;
размер на разказите – до 5 машинописни страници, а на стихотворенията – до 1 страница;
възраст – от 14 до 35 години. 
Материалите да се изпращат в плик на адрес: 3600 гр. Лом, ул. „Славянска” № 1, Йорданка Тушанска – главен библиотекар в НЧ „Постоянство 1856” – Лом до 30 септември 2021 г. За въпроси, свързани с конкурса, можете да пишете на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. или да се обадите на тел: 0971/66472. Необходимите сведения за участника (име, презиме, фамилия, точен адрес, ЕГН, телефон за връзка) да се поставят в отделен плик. 
Пълен текст...
 
Обява за работа в Благоевград Печат
aubg-logo.jpg
Библиотека „Паница“ към Американския университет в България търси да назначи библиотекар в отдел „Обслужване“. Позицията "Библиотекар/книгозаемна" е постоянна и е базирана в Благоевград. Моля кандидатите да имат предвид, че официалният работен език в институцията е английски. Повече информация за условията за кандидатстване можете да откриете тук. Необходимите документи може да изпратите на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. до 5 септември 2021 г.
 
VIII Международна научна конференция „Промените в глобалния свят и новите решения“ Печат
ruse_2021.jpg
Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе организира VIII Международна научна конференция „Промените в глобалния свят и новите решения“, която ще се проведе на 30 септември и 1 октомври 2021 г. в Русе. Форумът се посвещава на 110 години от рождението на Стефан Гечев. Конференцията е отворена за научни работници, преподаватели, изследователи, докторанти, както и всички, които имат интерес към темата.
Заявки за участие се приемат до 20 август 2021 г. Срокът за изпращане на докладите е 31 август 2021 г. Таксата за участие от 50.00 лв. се плаща по банков път или през сайта на библиотеката. Разходите на участниците (пътни, дневни и квартирни) са за сметка на командироващата страна. За повече информация: Валерия Йорданова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , 0876043155 и Валентина Караджова, e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , 0878574912.
 
ХХХVІІІ Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" Печат
logo_biblioteka_rodina.jpg
Националният младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” е наследник на богатите литературни традиции на Стара Загора. Неговата цел е да открива млади поетични дарования и да подпомага творческите им изяви. Организира се от Библиотека "Родина" и къща музей "Гео Милев" и е част от културния календар на Община Стара Загора.
В конкурса могат да участват всички автори, навършили 14 и не по-възрастни от 25 години към датата на отчитане на конкурса – 29 октомври 2021 г., които нямат издадена стихосбирка. Всеки кандидат има право да представи от 5 до 10 поетични творби.
Творби на участниците се приемат до 30 септември 2021 г. на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите. , факс: 042 603 950 или с препоръчана кореспонденция на адрес: 6000 Стара Загора, бул. „Руски“ 17, Библиотека „Родина”. Изпратените текстове трябва да са придружени с точно посочени: име, презиме и фамилия на участника; настоящ адрес, телефон за контакти, имейл адрес; дата, месец, година и място на раждане.
Пълен текст...
 
<< Първа < Предишна 1 2 Следваща > Последна >>

Резултати 1 - 14 от 17
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.