Начало arrow Актуално arrow Архив arrow Международни 2020
Международни 2020
EIFL PLIP – покана за кандидатстване Печат
logo_eiflweb.png
EIFL обяви нова конкурсна сесия за Наградата за иновации за обществени библиотеки, предлагащи услуги, които подобряват живота на хората. Може да се кандидатства в няколко различни категории, фокусирани върху проблемите на развитието. Тази година е добавена и категория за нови услуги на обществените библиотеки, въведени, за да помогнат на общностите да се справят с въздействието на пандемията COVID-19.
Наградата е в размер на $1500 и включва още статуетка и широко популяризиране чрез глобалните комуникационни канали и мрежи на EIFL. Приемат се кандидатури на английски, френски, руски или испански език. Срокът за кандидатстване е 16 ноември 2020 г. 
 
Финансова подкрепа за посещения на библиотечни специалисти в германски библиотеки през 2020 г. Печат
bii-logo.png
Постояната комисия BI-International към Германската библиотечна асоциация предоставя стипендиантски програми за библиотечни специалисти от други страни. Можете да кандидатствате за безвъзмездна помощ за професионален престой в Германия. Предлагат се три различни програми:
1. Професионални посещения – престой и обучение от 1 до 3 седмици в немска библиотека.
2. Участие в международната конференция European Conference on Information Literacy, която ще се проведе от 21 до 24 септември 2020 г. в Бамберг.
3. Учебни пътувания до 5 дни за групи (3 – 15 души), посещаващи различни библиотеки в Германия.
Пълен текст...
 
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.