Начало arrow Дейности arrow Законодателни инициативи arrow Закон за обществените библиотеки
Закон за обществените библиотеки Печат
Проектът за Закон на обществените библиотеки е изработен в рамките на проект „Правна регулация на библиотеките и библиотечно-информационните дейности в България“, подкрепен от Британски съвет – София. 
На 23 април 2008 г. готовият текст е връчен на министър Стефан Данаилов. 
Година по-късно той е включен в дневния ред на правителството. На 2 април 2009 г. Законопроектът за обществените библиотекие одобрен на заседание на Министерския съвет и влиза в парламента. 
На 13 май 2009 г. на пленарно заседание на Народното събрание е гласуван на първо четене Законопроектът за обществените библиотеки.
На 26 май 2009 г. на пленарно заседание на Народното събрание е гласуван на второ четене Законопроектът за обществените библиотеки.
Текстът на закона може да бъде изтеглен от тук.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.