Начало arrow Актуално arrow Архив arrow От библиотеките 2016 arrow Съобщение на Секцията на директорите на регионални библиотеки към ББИА
Съобщение на Секцията на директорите на регионални библиотеки към ББИА Печат
logobbia_m.jpg
В рамките на Националната конференция на ББИА се състоя среща на Секцията на директорите на регионални библиотеки, на която бяха обсъдени бъдещи съвместни дейности, както и сътрудничеството с  Фондация „Глобални библиотеки – България“. На 10 юни представители на Секцията се срещнаха с новия директор на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” доц. д-р Красимира Александрова. В приятелска и колегиална атмосфера се поставиха актуални въпроси от сферата на библиотечната дейност и взаимоотношенията с НБКМ. Ясно се очертаха три непосредствени насоки за  бъдещи съвместни действия:
  • Директорът на НБКМ се ангажира да създаде звено за методична помощ и връзка с регионалните библиотеки.
  • Прие се идеята с водещата функция на Националната библиотека да се създаде цифрово хранилище и портал за достъп до дигиталното съдържание, изработено от отделните библиотеки.
  • Предложи се да се обмисли и създаде възможност за подкрепа и партньорство с регионалните библиотеки при участие в различни български и европейски проекти.
Към фотогалерия на страницата на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”.
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.