Начало arrow Актуално arrow Архив arrow Международни 2016 arrow Нанси Болт с престижни награди за нейната международна дейност
Нанси Болт с престижни награди за нейната международна дейност Печат

ala_logo.jpgНа 26 юни 2016 г., по време на годишната конференция на Американската библиотечна асоциация (АБА), Нанси Болт получи наградата на АБА  „Катализатор на промяната“ на името на Елизбет Футас. Наградата се присъжда за нейните многобройни постижения, подчертаващи умението ѝ да допринася за въвеждането на иновации и за позитивна промяна в областта на библиотечното дело. „Тя предизвиква и вдъхновява, и с много упоритост работи за осъществяването на програми, които за някои са трудни, ако не и невъзможни“ – отбелязва председателят на журито Кевин Рейнолдс.  
На 27 юни 2016 г. Комитетът за международни връзки на АБА отличи Нанси Болт с наградата на OCLC/Forest Press на името на Джон Еймс Хъмфри, присъждана за значителен принос към международното библиотечно сътрудничество. В съобщението за наградата се подчертава дългогодишното успешно сътрудничество на Нанси Болт с българските библиотеки и участието ѝ в ръководството на проекта ABLE.
От името на българската библиотечна общност, председателят на ББИА изпрати поздравителен адрес, прочетен при връчването на наградата. 
  nancy_award.jpg
Снимка: АБА
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2024 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.