Начало arrow Актуално arrow Архив arrow 2010 arrow Публична лекция на г-жа Роберта Стивънс
Публична лекция на г-жа Роберта Стивънс Печат
ББИА

Официален гост на Националната библиотечна седмица бе г-жа Роберта Стивънс, Президент на Американската библиотечна асоциация. В залата на Американската читалня на Столична библиотека тя изнесе лекция за предизвикателствата пред библиотеките и библиотечните лидери през 21 век. 

"Библиотеките сега са по-нужни отвсякога" бе нейната теза, която тя защити с множество факти и аргументи за ролята на американските библиотеки за развиване на умения, необходими за кариерното и личностно израстване на гражданите през новия век. Лекторката очерта основните предизвикателства, с които библиотеките трябва да се справят, за да бъдат лидери в учението и напредъка на 21 век.

Презентация (.ppt)
Пълен текст на лекцията (.doc)

 
     
 
     
 
     
 
 
< Предишен   Следващ >
Посолство на САЩ в БългарияГьоте институт - България  Американска библиотечна асоциацияЕвропейско бюро на библиотечните, информационните и документационните асоциации Фондация Глобални библиотеки - БългарияМемориален фонд Снежана Янева
facebook          
Copyright © 2000 – 2023 Българска библиотечно-информационна асоциация
София 1000, ул. „Христо Белчев“ 2, ет. 5, офис 16; тел. 0885311836; имейл:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове, нужна е Javascript поддръжка, за да го видите.